Sådan fjerner du pletter fra dit tøj

Det er irriterende at få en plet på sin fine hvide skjorte eller sine beige bukser. Men det sker desværre sommetider. Har du fået en plet på dit tøj, behøver du ikke at opgive og smide tøjet ud med det samme. Der findes nemlig forskellige ting og gode råd, som du kan prøve af. Læs med videre her og lær mere om at fjerne pletter på en effektiv måde.

Tøjet skal hurtigt lægges i blød

Har du netop spild noget mad på dit tøj eller lignende? Så er det en fordel, hvis du ikke lader pletten tørre ud. Smør i stedet opvaskemiddel på pletten med din finger og læg tøjet i blød. Det skal ligge i blød i omkring 5 timer, før du vasker det.

Tænk over dit valg af vaskemiddel

Det er ikke alle vaskemidler, der er gode til at fjerne pletter. Derfor bør du tænke over dit valg af vaskemiddel, så du ender med et middel, der effektivt fjerner pletter. Det kan hjælpe dig rigtig meget, når først uheldet er ude.

Kig på den specifikke plet

Det er også en god idé at kigge på den specifikke plet. For hvad er det for en plet? Forskellige former for pletter har brug for forskellig behandling. Er der en blodplet på dit tøj, skal du fjerne den med koldt vand. Er der derimod en fedtplet på dit tøj fra olie eller mayonnaise, bør du smøre opvaskemiddel på tøjet, før du vasker det. Du skal smøre opvaskemiddel på tøjet omkring 1 time før vask.